Kerstmis 2018

Dinsdag vieren we Kerstmis, de geboorte van onze Verlosser. In de kerstnacht zullen we nogmaals voor de kribbe halt houden om vol bewondering ‘God die mens is geworden’ te aanschouwen. Zoals ieder jaar zullen gevoelens van vreugde en dankbaarheid zich in ons hart vernieuwen wanneer we de gezangen van Kerstmis beluisteren. De Schepper van het heelal heeft zich immers klein gemaakt om de Redder van de mensheid te worden.

Onze opdracht als christenen bestaat erin door het getuigenis van ons leven, de waarheid van Kerstmis te verspreiden: geboren in de armoede van de kribbe, komt Jezus ons allen Zijn vreugde en vrede aanbieden. Hij alleen is in staat de verwachtingen van onze wereld naar vrede te vervullen.

Als het kind Jezus onder ons geboren wordt, laten we dan niet alleen begaan zijn met het feestmaal of de kerstcadeautjes. Laten we de Redder veeleer in ons hart verwelkomen en van ons gezin een waardige woonplaats maken waar Hij met geloof en liefde wordt ontvangen. En door onze gemeenschappelijke kerstvieringen in de kerk wordt het voor u allen echt een Zalig Kerstmis!

Een folder over Kerstmis hebt u, als het goed is, in uw brievenbus gevonden of in de kerk kunnen meenemen. U kan hem ook hier downloaden. Raadpleeg deze folder voor een kerstbezinning en voor de missen van Kerstmis.

Voor een overzicht van de vieringen van Kerstmis 2018 in de 4 parochies van de zone Sint-Katelijne-Waver, zie ook de overeenkomstige kalenders:

Kalender parochiezone (volledig overzicht)
Kalender Sint-Catharina
Kalender Onze-Lieve-Vrouw-Waver