Meimaand-Mariamaand

In O.-L.-Vrouw-Waver bestaat de goede gewoonte om in de meimaand O.-L.-Vrouw van Waver vanuit verschillende woonwijken te vereren. Dit jaar vindt deze Mariaviering plaats op zondag 5 mei in de mis van 11:00. Deze mis wordt geopend met een Mariahulde. De bloemen en kaarsen vanuit de verschillende wijken van de parochie worden dan in processie aangebracht. Nu reeds gaan de wijkverantwoordelijken rond in de straten van ons dorp om een bijdrage te vragen voor bloemen en kaarsen. Vaak wordt er van de bijdrage van de mensen ook een misintentie betaald voor de overleden parochianen van die wijk. Aan alle parochianen al hartelijk dank bij voorbaat! In Hagelstein is het dan weer de gewoonte om iedere vrijdag van de Mariamaand bij de Lourdesgrot van de Rozenlaan een mis op te dragen ter ere van de moeder Gods Maria. Deze eucharistievieringen in open lucht worden meestal goed bezocht en zijn zeer aangenaam. Dit jaar zijn er vijf vrijdagen in de meimaand. Elke vrijdag is de mis om 20.00 u. Van harte welkom!

Onze-Lieve-Vrouw van Waver in de Hanswijkprocessie

Op zondag 19 mei is dan de Hanswijkprocessie, dit jaar een bidprocessie met Mariabeelden uit heel ons bisdom en daarbuiten. Wij hebben beloofd met ons ‘O.-L.-Vrouw van Waverbeeld’ mee te gaan in deze processie. Maar we hebben nog helpers te kort: dragers van het beeld, de lantaarndragers, de vlaggendragers en de bloemendragers. Maar ook andere mensen, die het beeld al biddend vergezellen zijn welkom, want rond het beeld mag gerust luidop gebeden en gezongen worden. Wie meegaat kan een gereserveerde parkeerkaart (gratis) verkrijgen voor een parking op de vest in Mechelen, als we tenminste niet ieder afzonderlijk naar daar rijden. Herinner u wat Kardinaal De Kesel al eerder vroeg in zijn brief aan onze parochie: “Laten wij met velen zijn, zodat dit gebeuren een diepdoorleefde getuigenis moge worden van ons vertrouwen in Maria”. Je kan je naam opgeven bij Leo Eelen, bij Els Tillemans of bij de pastoor. Hartelijk dank bij voorbaat!