Wapaje gaat naar Fatima

Op 13 mei 2017 zal paus Franciscus op bedevaart zijn in Fatima om de 100ste verjaardag van de verschijningen van Maria en van het bedevaartsoord daar te vieren. Wij willen gaan in het voetspoor van de paus.
Vorig jaar in juli  gingen we naar de Wereldjongerendagen in Polen. Dit jaar vliegen we op Porto en reizen per bus verder naar Fatima in Portugal. Al 10 jongeren zijn ingeschreven. Er mogen er dus nog gerust enkele bijkomen.

WANNEER?

Op woensdag 19 juli stijgen we op te Zaventem om 10.40 uur (Vlucht SN3811)
We landen te Porto plaatselijke tijd om 12.05 uur.
Op dinsdag 25 juli landen wij terug te Zaventem om 19.10 uur.(Vlucht SN3810)

LOGEMENT

We logeren eerst te Porto twee nachten bij familie van Portugezen die hier in Sint-Katelijne-Waver wonen. In Fatima overnachten wij drie maal in een jeugdverblijf van het heiligdom.

ACTIVITEITEN

Voor het bezoek aan de stad Porto en omgeving hebben we anderhalve dag tijd.
In Fatima doen we een driedaagse bedevaart.
Vanwege het jubileumjaar zal er veel volk zijn in Fatima. We zullen deelnemen aan de grote vieringen van het heiligdom en we bezoeken ook de plaatsen van de verschijningen Os Valinhos en Cabeço, de Cova da Iria alsook het dorpje Aljustrel waar de drie zienertjes Jacinta, Francesco en Lucia woonden. Ook bezoeken we uiteraard de centrale verschijningskapel en de Basiliek met de graven van de drie zieners. Voor de rest zijn we samen als jonge christenen en goede vrienden.

VOOR WIE?

Iedereen vanaf het geboortejaar 2004 en ouder mag in principe mee. Wie nog niet bekend is bij de leiding van Wapaje en toch met ons mee wil wordt verwacht eerst contact op te nemen met één van de ondergetekenden van deze brief.

KOSTPRIJS?

De deelname in de kosten zal maximum 250 Euro zijn. Wel vragen we reeds voor 15 april 150 Euro per deelnemer te storten voor de boekingen van het vliegtuig. Deze betaling kan gebeuren op de rekening van Wapaje (Waverse Parochiejeugd): BE54 9795 3835 9297 met vermelding Fatima.

Op dit ogenblik denken wij dat de gegeven informatie voorlopig kan volstaan. Samen met jullie zien wij uit naar een deugddoende en zonnige bedevaart.

Download hier de brief.

Vergelijkbare artikels