Verlengd weekend van O.-H.-Hemelvaart

In het verlengde weekend van O.-H.-HEMELVAART gonst het andere jaren van activiteiten in onze parochiekerken. Op de dagen voor en rond O.-H.-Hemelvaart zijn er in vele parochies voorbereidingen voor eerste communies, vormsels, het hoogfeest zelf. Dit jaar niets van dit alles. In de kerk zal het deze dagen vol zijn met gewijde stilte. Maar dat doet natuurlijk niets af van het feit dat Jezus na zijn zending hier op aarde terug naar zijn Vader gaat.

Donderdag 21 mei is het daar het hoogfeest van. Proberen we toch op één of andere manier de eucharistie van O.-H.-Hemelvaart te volgen.

Klik hier voor de mogelijkheden om livestream te volgen.

Daarna beginnen we aan de zgn. Pinksternoveen, negen dagen bidden voor de nieuwe nederdaling van de heilige Geest over de kerk en over ons allen. Want Jezus beloofde ons bij zijn hemelvaart dat Hij ons niet alleen zou laten. Hij zou een andere Helper geven om voor altijd bij ons te zijn. Moge die Helper ons spoedig bevrijden van het corona-virus.

Klik hier voor het gebed tot de Helige Geest.