Vormsel en eerste communie uitgesteld

Vormsel

Er was een tijd dat we nog hoopten Pasen in de kerk samen te kunnen vieren. Helaas moeten we nu vaststellen dat ook de meimaand niet ideaal zal zijn om grote communievieringen te houden met jong en oud samen in één kerkgebouw. In deze zin hebben de Belgische Bisschoppen gevraagd de vormselvieringen en de eerste communievieringen uit te stellen tot het najaar:

1. Wat de vormsels betreft werd aan de Vlaamstalige parochies van ons bisdom gevraagd deze uit te stellen tot het weekend van 26-27 september ofwel het weekend van 2-3 oktober. Het bisdom zal zorgen voor de nodige vormheren, die in naam van onze bisschop het heilig Vormsel geldig kunnen toedienen.

In onze parochiezone zijn de vormselvieringen alle drie in het eerste voorgestelde weekend. De vormheer is telkens E.H. Guy De Keersmaecker, adjunct van onze hulpbisschop.

• Zaterdag 26 september om 10:00 : Vormsel in de kerk van O.-L.-Vrouw-Waver voor Hagelstein en Waver
  • Zondag 27 september om 9:00 : Vormsel in de kerk van de Goede Herder voor Elzestraat en Dijkstein
  • Zondag 27 september om 11:00 : Vormsel in de kerk van Sint-Catharina voor Katelijne-Centrum

De ouders van de vormelingen werden ondertussen al in elke parochie door hun catechisten op de hoogte gebracht.

2. Voor de eerste communievieringen ligt dit anders. Zeer snel hebben we met de scholen en eerste communiecatechisten kunnen uitkijken naar geschikte data. Het resultaat ziet er als volgt uit:

• Zaterdag 12 september om 14:00 eerste communie in Sint-Augustinus Elzestraat
  • Zaterdag 19 september om 14:00: eerste communie voor Sint-Catharina Centrum
  • Zondag 20 september om 9:30 eerste communie voor O.-L.-Vrouw (Hagelstein)
  • Zondag 20 september om 11:00 eerste communie voor O.-L.-Vrouw (Waver)
  • Zondag 11 oktober om 9:30: eerste communie voor Goede Herder (Dijkstein)

Wij hopen dat alle kinderen die ingeschreven waren voor een eerste communie in mei, zich aan deze data kunnen aanpassen. Maar wij vragen ook aan u allen mee te bidden dat het coronavirus verder geen stokken in de wielen steekt voor eerste communievieringen en vormsels.