School voor geloofsverdieping

SCHOOL VOOR GELOOFSVERDIEPING
Weten wat je gelooft!

In september start in het Vlaamstalige gedeelte van ons bisdom een zgn. School voor geloofsverdieping. De bijeenkomsten van de School vinden doorgaans om de twee weken plaats in het Johannes XXIII-seminarie op donderdag van 19:30 tot 22:00. (Lemmensberg 1, 3000 Leuven).

In totaal gaat het om 19 avonden over het hele schooljaar 2020-2021 (10 september tot 3 juni). De drie grote thema’s van de avonden zijn: de God van het verbond, Jezus de Messias, de Geest die leven geeft.

Deze avonden zijn bedoeld voor:

• Zinzoekers die de Bijbels-christelijke traditie beter willen leren kennen
  • Geëngageerde gelovigen in parochies
  • Leden van pastorale ploegen
  • Christenen die hun geloof willen herbronnen

Van harte aanbevolen!

Info en inschrijven via kerknet.be
of bij an.mollemans@vlbm.be vóór 1 september.

BIJBELLEERHUIS
Het evangelie volgens Marcus

Voor onze regio Mechelen (nieuwe grote dekenij) worden er ook bijbelavonden georganiseerd in de abdij van Grimbergen. Het gaat om 7 dinsdagavonden gespreid over de maanden oktober tot maart, telkens van 19:45 tot 22:15.

Tijdens de avonden wordt stil gestaan bij het evangelie van Marcus. Dit evangelie werd geschreven rond het jaar 70, mogelijk in Rome. Onder het terreurbewind van Keizer Nero beleven Marcus en zijn tijdgenoten hun geloof in een moeilijke situatie. Te midden van spreekverbod, onbegrip en vervolging worden zij uitgedaagd om te verkondigen dat Jezus de Christus is, de Zoon van God.

Info en inschrijven via kerknet.be
of greet.denolf@ccv.be vóór 5 oktober.

De zeven tekenen

3 oecumenische bijbelavonden over het evangelie van Johannes