Jaarlijkse processie Katelijne-Kermis

Ook dit jaar zal op de zondag van Katelijne-kermis een processie door enkele straten van Katelijne-centrum gaan. Het is een mooie traditie van de Sint-Catharinaparochie. Deze traditie willen we ondersteunen met de andere parochies. Met heel onze geloofsgemeenschap naar buiten treden mag wel eens. Daarom kondigen wij nu reeds aan dat deze processie zal doorgaan op zondag 10 september, onmiddellijk na de eucharistie van 9.30 uur. Dit keer gaat onze processie naar het kapelletje van de Kleine Landeigendom. Wij rekenen er op dat de mensen en de groepen die anders een taak op zich namen,  dat nu ook zullen doen. Vorig jaar was de processie een hele stoet lang, maar uitgerekend het beeld van Sint-Catharina is blijven staan. Dat mag dit jaar niet meer het geval zijn. Ook zijn er meer mensen nodig die met een flambouw het heilig Sacrament willen begeleiden, een taak die velen op zich kunnen nemen. Schrijf dus zondag 10 september met rode letters in uw agenda.

Het parcours dat zal worden afgelegd is eerder kort dit jaar, maar we gaan door enkele straten die nog niet vaak zijn bezocht. Het parcours gaat als volgt: Markt, Gen. Deschachtstraat, Begoniastraat, Tulpenstraat, Cardijnstraat, Daliastraat, Gen. Deschachtstraat, Markt. De zegen met het heilig Sacrament zal gebeuren aan het kapelletje van de Kleine Landeigendom en op een andere geschikte plaats langs de weg.