Vijftiende Wapajekamp in Zutendaal

De jongeren van Wapaje en Co (Waverse Parochiejeugd & Co) gaan in augustus voor de 15de keer op kamp. De oorspronkelijke bedoeling van deze eerder kleinschalige ‘jeugdbeweging’ was om parochiale kinderen en jongeren activiteiten van een jeugdbeweging te laten meemaken, waarbij uitingen van katholiek geloof er evident bij horen. Niemand hoeft zich - tijdens een kamp bijvoorbeeld - te schamen of bang te zijn om uitgelachen te worden. Ook vijftien jaar later is het van belang dat zo’n jongerenwerking blijft bestaan. Nog steeds, en reeds van zeer vroege leeftijd, zijn kinderen bijvoorbeeld bang om misdienaar te worden of te blijven, omdat zij op school, in de jeugdbeweging en zelfs door familieleden daarvoor worden uitgelachen. Wie komt er op voor deze ‘minderheid’? Wie moedigt hen aan? Wie helpt hen tijdens hun jeugdjaren in een ongedwongen sfeer met God om te gaan als met een vriend? Misschien hebben ouders en grootouders hier ook een verantwoordelijkheid. Het aanbod van een kamp is er dit jaar al voor de vijftiende keer. 

Het Wapajekamp vangt aan op zondag 5 augustus. Eerst de startmis in de kerk van O.-L.-Vrouw-Waver. Om 13:38. vertrekt de trein in het station van Mechelen. Dan gaat het richting Zutendaal, naar de bungalows van de Roelerhutten. Adres: Kievitstraat 5, 3690 Zutendaal.

Het kamp eindigt op zaterdag 11 augustus. Rond 15:00 is de ‘thuiskomst’ in het station van Mechelen. 

Voor de maaltijden zorgen onze kookouders, voor de spelen en activiteiten de leidingploeg van 9 jongeren. Samen met hen zorgt de pastoor voor een kampthema, dat tijdens een avondwake, een eucharistieviering, maar ook doorheen de spelen, wordt uitgewerkt. Het kampthema voor dit jaar is: ”Wapaje, waar het om groei gaat!”

Inschrijven (voor jongeren tussen 10 en 16 jaar) kan door 70 EUR over te schrijven op het rekeningnummer van Wapaje & Co: BE54 9795 3835 9297 (met vermelding ‘Wapajekamp’). Graag ontvangen wij de inschrijvingen vóór 26 juni, want die dag heeft de leiding een belangrijke vergadering, liefst met zicht op het aantal deelnemers. Na de inschrijving krijgen de deelnemers een brief met meer info.

Hieronder een foto en een zelfgemaakte tekeningen van de deelnemers over het kampthema van vorig jaar.

Vergelijkbare artikels